GY.I.K.

Kérdés: 
Hogyan készítsek sajtot?
Válasz: 
Receptúra, technológiai szaktanácsadás témában ajánljuk a „Szakirodalom” menüpont alatt található ismeretterjesztő kiadványokat.
 

Kérdés: 
Meddig őrzik meg a kultúrák a minőségüket?
Válasz: 
A fagyasztva szárított kultúrák minőségmegőrzési ideje általában a gyártástól számított 2 év, megfelelő tárolási körülményeket feltételezve. Kivételt képeznek ez alól a különböző penészkultúrák, melyek minőségmegőrzési ideje termékenként különböző; esetenként ennél jóval rövidebb is lehet .
 

Kérdés: 
Meddig őrzik meg a tejoltók a minőségüket?
Válasz: 
A tejoltók minőségmegőrzési ideje termékfajtánként változik, por alakú oltóknál minimum 2 év, folyadékok esetén minimum 6 hónap a gyártástól számítva, megfelelő tárolási körülmények között.
 

Kérdés: 
Hogyan tudok az áruházban feltüntetetteknél kisebb mennyiséget vásárolni?
Válasz: 
A webáruház honlapján feltüntetetteknél kisebb kiszerelési egységeket (pl. fél liter, egy deciliter, stb.) nem forgalmazunk.
 

Kérdés: 
Láthatóan sérült a csomag, amit a postai futár kézbesíteni szeretne. Mit tegyek?
Válasz: 
Ne vegye át a csomagot, fordítsa vissza a feladónak. Vetessen fel jegyzőkönyvet a postással, mert a csomag szállítás közben sérülhetett meg.
 

Kérdés: 
Véletlenül nem tudtam átvenni a csomagot, amikor itt volt a postai futár. Mi fog történni, hol keressem az árut?
Válasz: 
A postai alkalmazott bizonyára dobott be a postaládájába egy értesítést, amin szerepel, hogy melyik postahivatalban, milyen határideig érdeklődhet. Vegye fel a helyi postahivatallal minél előbb a kapcsolatot, mert pár nap tárolás után visszafordítják a csomagot, ha nem jelentkezik érte! (Ez azért is tanácsos, mert a postahivatalban nem tárolják hűtve a csomagokat.)

Kérdés: 
Nem leszek otthon a jövő héten. Kérhetem, hogy a szállítást máskorra időzítsék?
Válasz: 
Igen, a megjegyzés rovatba beírhatja a kívánt szállítási időt. Ilyen esetben a kért időpont előtti munkanapon adjuk postára az árut, de garanciát nem tudunk vállalni rá, hogy dátumra pontosan fog megérkezni az áru. Javasoljuk, hogy a baktériumkultúrák feladási időpontját nyári időszakban lehetőleg ne kérjék a hét utolsó munkanapjára.
 

Kérdés: 
Csak este 6 után/hétvégén/ünnepnapon leszek otthon, akkor tudom átvenni az árut. Hogyan tudják megoldani a szállítást?
Válasz: 
Szállító partnerünk a Magyar Posta, szerződésünk szerint kizárólag munkaidőben végzi a kiszállításokat. Esti – hétvégi - ünnepnapi kiszállítást nem tudunk vállalni.
 

Kérdés: 
Nem romlanak meg a kultúrák a postai szállítás során?
Válasz: 
A gyártó cég garanciát vállal rá, hogy a fagyasztva szárított kultúrák szobahőmérsékleten történő szállítása – amennyiben a szállítás időtartama nem haladja meg a 10 napot – nem befolyásolja a kultúrák minőségmegőrzési idejét.
 

Kérdés: 
Hogyan kell a kultúrákat tárolni?
Válasz: 
A fagyasztva szárított kultúrákat eredeti, zárt csomagolásban, -18°C-on, vagy az alatti hőmérsékleten kell tárolni. Kivételt képeznek egyes penészkultúrák, pl.: Swing GEO-CD-1, Swing PR-1, melyeket 2-4°C közötti hőmérsékleten kell tárolni, természetesen bontatlan csomagolásban) Felhívjuk figyelmét, hogy a minőségmegőrzési idő csak a bontatlan csomagolású, megfelelő hőmérsékleten tárolt termékre érvényes!
 

Kérdés: 
Hogyan tároljam a folyékony füstöt?
Válasz: 
A folyékony füstöt eredeti, zárt csomagolásban, hűvös helyen, 7-24°C-on kell tárolni. A fagy nem árt a terméknek.
 

Kérdés: 
Mit jelent a kultúrák nevében az FD-DVS rövidítés?
Válasz: 
Ez a kultúratípus angol megnevezésének (Freeze Dried Direct Vat Set) rövidítése. Annyit tesz, hogy fagyasztva szárított, közvetlen beoltásra alkalmas készítményekről van szó, tehát ezeket a kultúrákat közvetlenül a megfelelően előkészített tejbe lehet tenni, az adagolási javaslat szerint.
 

Kérdés: 
Miért jelenik meg a grafika helytelenül WindowsXP és IE8 alatt?
Válasz: 
Sajnos ebben az együttállásban a grafikai elemek pozíciója vagy esetleg megjelenése nem működik helyesen. A Microsoft már nem vizsgálja a Windows XP-vel kapcsolatos hibajelzéseket. Kérjük Window XP esetén használjon FireFox, vagy Chrome böngészőt.
 

Rólunk

 Az MTKI Kft. több mint 115 éves tejipari kutatói múlttal rendelkező, állami tulajdonban levő cég. Az évek során e tevékenységhez kapcsolódóan alakultak ki egyéb tevékenységi területeink, amelyek mára átfogják a teljes élelmiszeripart, az étrend-kiegészítő és kozmetikai ipart is.

Bővebben

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Csiszár József utca 1.

Email: rendeles@mtki.hu

Kosár tartalma
Pénztárhoz