Hasznos baktériumok munkában

2024-09-04 10:38

Tejtermékeink elkészítéséhez különböző hasznos mikrorganizmusokat (ún. kultúrákat) használunk, melyek többsége tejsavbaktérium. 

Nélkülük nem mehetne végbe az elengedhetetlen fermentációs folyamat, amely a joghurt, aludttej, kefir, tejföl, túró, sajt gyártásának alapja. Cégünknél megszokott, hogy nap mint nap ezekkel a parányi élőlényekkel dolgozunk. Próbáljuk őket minél jobban megismerni, melyik milyen gyorsan, mennyire pontosan dolgozik, melyik ügyesebb (így például ízesebb, krémesebb tejfölt vagy joghurtot készít). Raktárunkban nagyon sok féle kultúra várja, hogy az ország valamelyik tejüzemébe kerülve végre munkához láthasson.  Innen a fermentált tejtermékek révén a fogyasztó asztalára kerülnek, mindannyiunk egészségére.

 

 

Rólunk

 Az MTKI Kft. több mint 115 éves tejipari kutatói múlttal rendelkező, állami tulajdonban levő cég. Az évek során e tevékenységhez kapcsolódóan alakultak ki egyéb tevékenységi területeink, amelyek mára átfogják a teljes élelmiszeripart, az étrend-kiegészítő és kozmetikai ipart is.

Bővebben

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Csiszár József utca 1.

Email: rendeles@mtki.hu

Kosár tartalma
Pénztárhoz