VELV-TOP® és FLAV-ANTAGE® kultúrák

    

Új termékeink a francia Lallemand Speciality Cultures cég által gyártott érlelő és aromaképző kultúrák választéka, a VELV-TOP® és FLAV-ANTAGE®  kultúrák.

Webshopunkban, fagyasztva-szárított formában nagy választékban érhetők el különböző típusú sajtok gyártásához, segítve a kívánt aromaprofil, állomány és kéreg megjelenés elérését. 

A VELV-TOP® kultúrák különféle Penicilium candidum törzseket tartalmaznak. A virágos vagy fehér kérgű lágy sajtokat, mint például a Camembert, a Brie, a Tomme, a Chaource, a Coulommiers és egyéb különleges kecskesajtok legtöbbször Penicillium Candidum kultúrákkal készülnek. A sajtokat beoltják vagy bepermetezik a kultúrákkal, hogy közvetlenül befolyásolják felületi megjelenésüket és ízüket. Ezek a kultúrák nemcsak a felület megjelenését optimalizálják egyenletes virágos fehér kéreggel, hanem fokozzák a sajt ízét, illetve csökkentik a romlást okozó mikroorganizmusokkal és kórokozókkal való szennyeződés kockázatát is. A kultúrák homogének és stabilak biztosítva a gyártási folyamat állandóságát.

A FLAV-ANTAGE® kultúrák Geotrichum candidium, Penicillium roqueforti, Kluyveromyces lactis, Brevibacterium sp., Leuconostoc mesenteroides, Propionibacterium valamint más törzseket tartalmazó érlelő- és aromatermelő kultúrák összesége , melyek teljes körű megoldásokat kínálnak lágy-, félkemény és keménysajtok esetén az íz- és színvilág kialakításától az állomány javításáig.

Kérje részletes termékkatalógusunkat!

Az MTKI Kft. több mint 120 éves tejipari kutatói múlttal rendelkező, a MATE Agrárcsoport Kft. tulajdonában levő cég. Az évek során e tevékenységhez kapcsolódóan alakultak ki egyéb tevékenységi területeink, amelyek mára átfogják a teljes élelmiszeripart, az étrend-kiegészítő és kozmetikai ipart is.

Bővebben

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Csiszár József utca 1.

Email: rendeles@mtki.hu

Kosár tartalma
Pénztárhoz