Jelenlegi hely

FAQ

Kérdés: 
Hogyan készítsek sajtot?
Válasz: 
Receptúra, technológiai szaktanácsadás témában ajánljuk a „Szakirodalom” menüpont alatt található ismeretterjesztő kiadványokat.
Kérdés: 
Meddig őrzik meg a kultúrák a minőségüket?
Válasz: 
A fagyasztva szárított kultúrák minőségmegőrzési ideje általában a gyártástól számított 2 év, megfelelő tárolási körülményeket feltételezve. Kivételt képeznek ez alól a különböző penészkultúrák, melyek minőségmegőrzési ideje termékenként különböző; esetenként ennél jóval rövidebb is lehet .
Kérdés: 
Meddig őrzik meg a tejoltók a minőségüket?
Válasz: 
A tejoltók minőségmegőrzési ideje termékfajtánként változik, por alakú oltóknál minimum 2 év, folyadékok esetén minimum 6 hónap a gyártástól számítva, megfelelő tárolási körülmények között.
Kérdés: 
Hogyan tudok az áruházban feltüntetetteknél kisebb mennyiséget vásárolni?
Válasz: 
A webáruház honlapján feltüntetetteknél kisebb kiszerelési egységeket (pl. fél liter, egy deciliter, stb.) nem forgalmazunk.
Kérdés: 
Láthatóan sérült a csomag, amit a postai futár kézbesíteni szeretne. Mit tegyek?
Válasz: 
Ne vegye át a csomagot, fordítsa vissza a feladónak. Vetessen fel jegyzőkönyvet a postással, mert a csomag szállítás közben sérülhetett meg.
Kérdés: 
Véletlenül nem tudtam átvenni a csomagot, amikor itt volt a postai futár. Mi fog történni, hol keressem az árut?
Válasz: 
A postai alkalmazott bizonyára dobott be a postaládájába egy értesítést, amin szerepel, hogy melyik postahivatalban, milyen határideig érdeklődhet. Vegye fel a helyi postahivatallal minél előbb a kapcsolatot, mert pár nap tárolás után visszafordítják a csomagot, ha nem jelentkezik érte! (Ez azért is tanácsos, mert a postahivatalban nem tárolják hűtve a csomagokat.)
Kérdés: 
Nem leszek otthon a jövő héten. Kérhetem, hogy a szállítást máskorra időzítsék?
Válasz: 
Igen, a megjegyzés rovatba beírhatja a kívánt szállítási időt. Ilyen esetben a kért időpont előtti munkanapon adjuk postára az árut, de garanciát nem tudunk vállalni rá, hogy dátumra pontosan fog megérkezni az áru. Javasoljuk, hogy a baktériumkultúrák feladási időpontját nyári időszakban lehetőleg ne kérjék a hét utolsó munkanapjára.
Kérdés: 
Csak este 6 után/hétvégén/ünnepnapon leszek otthon, akkor tudom átvenni az árut. Hogyan tudják megoldani a szállítást?
Válasz: 
Szállító partnerünk a Magyar Posta, szerződésünk szerint kizárólag munkaidőben végzi a kiszállításokat. Esti – hétvégi - ünnepnapi kiszállítást nem tudunk vállalni.
Kérdés: 
Nem romlanak meg a kultúrák a postai szállítás során?
Válasz: 
A gyártó cég garanciát vállal rá, hogy a fagyasztva szárított kultúrák szobahőmérsékleten történő szállítása – amennyiben a szállítás időtartama nem haladja meg a 10 napot – nem befolyásolja a kultúrák minőségmegőrzési idejét.
Kérdés: 
Hogyan kell a kultúrákat tárolni?
Válasz: 
A fagyasztva szárított kultúrákat eredeti, zárt csomagolásban, -18°C-on, vagy az alatti hőmérsékleten kell tárolni. Kivételt képeznek egyes penészkultúrák, pl.: Swing GEO-CD-1, Swing PR-1, melyeket 2-4°C közötti hőmérsékleten kell tárolni, természetesen bontatlan csomagolásban) Felhívjuk figyelmét, hogy a minőségmegőrzési idő csak a bontatlan csomagolású, megfelelő hőmérsékleten tárolt termékre érvényes!
Kérdés: 
Hogyan tároljam a folyékony füstöt?
Válasz: 
A folyékony füstöt eredeti, zárt csomagolásban, hűvös helyen, 7-24°C-on kell tárolni. A fagy nem árt a terméknek.
Kérdés: 
Mit jelent a kultúrák nevében az FD-DVS rövidítés?
Válasz: 
Ez a kultúratípus angol megnevezésének (Freeze Dried Direct Vat Set) rövidítése. Annyit tesz, hogy fagyasztva szárított, közvetlen beoltásra alkalmas készítményekről van szó, tehát ezeket a kultúrákat közvetlenül a megfelelően előkészített tejbe lehet tenni, az adagolási javaslat szerint.
Kérdés: 
Miért jelenik meg a grafika helytelenül WindowsXP és IE8 alatt?
Válasz: 
Sajnos ebben az együttállásban a grafikai elemek pozíciója vagy esetleg megjelenése nem működik helyesen. A Microsoft már nem vizsgálja a Windows XP-vel kapcsolatos hibajelzéseket. Kérjük Window XP esetén használjon FireFox, vagy Chrome böngészőt.